:Mi az a személyhívó?

:Cégünkrõl

:Referenciák

:Megújuló energia (új!)

:Kezdõlap

 

 

 

 

 

:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ascom telephelyi rádiókommunikációs családjának tagjai a teleCOURIER 900 személyhívórendszer, a telePROTECT 900 személyvédelmi rendszer, valamint a 9d zsinórnélküli DECT-telefonrendszer, amelyek akár egymással integrálhatóak is. Az STT Condigi cég ReflexPlus  segélyhívó telefonrendszer főként az otthoni ápolás területén használható előnyösen. Alább kiválaszthatja, hogy melyik termékcsaládról vagy termékrõl szeretne többet megtudni.

 

teleCOURIER 900

Gyakran elõfordul, hogy az emberek munka közben - legalább egy rövid idõre, vagy akár több órára - nem találhatóak a megszokott helyükön. Ez mindennapi tevékenységük velejárója: megbeszélések, anyaggyûjtés, esetleg egy rövid kávészünet. Az eredmény, hogy a telefonközpontos, a kollégák, vagy az ügyfelek és beszállítók nem tudnak kapcsolatba lépni a keresett személlyel.

Kiindulási pontunk tehát az emberek gyors elérhetõségének biztosítása, hogy bármikor választ adhassanak kollégáiknak és ügyfeleiknek. Az Ascom már az 1950-es években megoldotta ezt a problémát a teleCOURIER személyhívórendszer korai változatával, amelynek modern leszármazottja mára több, mint 100 ezer intézményben mûködik, ezáltal az európai piac vezetõ terméke.

A gyors reagálás fontossága:

Leegyszerüsítve: a személyhívás a szükséges láncszem a váratlan események és a rájuk történõ reagálás között. Ezért bármely iparág és cég esetén a gyors válaszlépések érdekében hatékony, rugalmas kommunikációs struktúra kialakítására van szükség.

Az üzenetek származhatnak a telefonközpontból, vagy közvetlenül a kollégáktól. Egyre több helyen használják az automata üzenetküldés lehetõségét,

amely gépekrõl, számítógépekrõl vagy -hálózatokról, felügyeleti és biztonsági riasztórendszerekrõl, illetve termelésirányító rendszerekrõl érkezõ jelek továbbítására alkalmas. Az üzenetek beszédüzenetként, szövegként, kód- vagy telefonszámként is megjelenhetnek.

Ezt a teleCOURIER 900 rendszer teszi lehetõvé, mely integrálható személyvédelmi és zsinórnélküli telefonrendszerrel is. Ráadásul rugalmasan fejleszthetõ, ha bõvíteni akarjuk rendszerünket, ugyanis ezt a régi modulok megtartásával is megtehetjük.

Testreszabott rendszerek:

A rendszert mindig a különbözõ felhasználói igényeknek megfelelõen alakíthatjuk ki. Többféle zsebkészülék is rendelkezésre áll az igényelt szolgáltatásoktól és alkalmazásoktól függõen. Az alábbi típusok bármelyikére klikkelve részletes információkat kaphat a személyhívók képességeirõl.

teleCOURIER 914D

Azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik sok rövid üzenetet kapnak, e típus ugyanis könnyen leolvasható LCD homlokkijelzõvel van ellátva.

teleCOURIER 914T

Ez a készülék az ipari felhasználók ideális eszköze, amely víz-, por-, és ütésálló. Robbanásbiztos (ATEX)  kivitelben is rendelkezésre áll.

teleCOURIER p71

Ez a készülék az ipari felhasználók ideális eszköze, amely víz-, por-, és ütésálló. Robbanásbiztos (ATEX)  kivitelben is rendelkezésre áll.

Valamennyi készülék környezetbarát, könnyen cserélhetõ, nagykapacitású elemmel (vagy tölthető Li- ion akkumulátorral) mûködik. Végül, de nem utolsósorban: ezek a készülékek már több, nemzetközi formatervezési díjat is nyertek.

Költségmegtakarítás:

A jobb elérhetõség szinte mindig nagyobb hatékonyságot is eredményez. A gyors információáramlás és intézkedés növeli mind a termelékenységet, mind a szolgáltatások színvonalát, ami hozzájárul a költségek csökkentéséhez. Végül a kollégák felesleges zaklatásának megszûnése javítja a munkakedvet is.

A teleCOURIER 900 a céget hatékonyabbá és jövedelmezõbbé teszi, legyen szó üzemrõl, egészségügyi intézményrõl, vagy akár szállodáról, ahol a munkatársak gyors kommunikációja nélkülözhetetlen.

 

telePROTECT 900

A fizikai fenyegetettség, és az ezzel járó félelem egyes munkaköröknek sajnos szükségszerû velejárója. Dolgozzanak akár az iparban, kórházban, öregek otthonában, börtönben, szállodában vagy üzletben, az alkalmazottaknak néha segítséget kell hívniuk. A telePROTECT 900 erre azonnali és diszkrét lehetõset biztosít.

A cél a teljes biztonság:

Ez a gyors segélyhívás lehetõségét, valamint annak a tudatát jelenti, hogy valaki vette a segítségkérõ jelzést, és így meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket a beavatkozáshoz. Ennek a megvalósítása a telePROTECT 900 rendszer, mely a riasztások széles skáláját teszi lehetõvé, az egyszerû adótól a jóval fejlettebb rendszerekig, amelyek személyhívó és kétirányú beszédfunkcióval is rendelkeznek.

Mindegyik készülék kényelmesen hordozható, könnyen használható, és integrálható a teleCOURIER 900 személyhívó- és a 9d zsinórnélküli telefonrendszerekkel.

Bárhol járjon is, teljes biztonságban van:

A technológia alapja a rádiós úton leadott riasztójelzés. A riasztás megjelenhet egy számítógépen, vagy akár más alkalmazottak személyhívóján is. A kollégák azonnal nyugtázhatják a riasztás vételét.

Egyes készülékek lokátor vevõvel is rendelkeznek, amely folyamatosan veszi a megfelelõen elhelyezett lokátor adók kódjait, riasztáskor pedig elküldi ezeket a rendszernek. Ez lehetõvé teszi a segélyhívás helyének gyors és automatikus meghatározását.

A körülményekhez alkalmazkodó riasztások:

A fenyegetettség és kockázat mértéke a munka jellegétõl függ. Ezért a rendszerbe különbözõ fajta - kézi és automatikus - riasztás is beépíthetõ. A legegyszerûbb egy gomb megnyomásával lép mûködésbe, és ez szükség esetén rendkívül diszkréten végezhetõ. Így segítséget hívhatunk akár anélkül is, hogy mások errõl tudomást szereznének.

Azoknak, akik fizikai erõszak veszélyének vannak kitéve, több automatikus riasztási lehetõség áll rendelkezésére. A tépõszálas riasztás akkor lép mûködésbe, ha a készüléket elragadják a tulajdonostól. A "man-down" (elesés, földre kerülés), és a "nincs mozgás" riasztások arra az esetre szolgálnak, ha a tulajdonos nem képes a riasztást kézzel kezdeményezni.

A legfejlettebb készülékek három funkciót kombinálnak: riasztás, személyhívás, és kétirányú beszédkapcsolat.

Strapabíró és jól tervezett:

A telePROTECT 900 rendszer készülékei ellenállóak és tartósak. A fejlesztõk a jó megjelenés és praktikus funkciók egyesítésére törekedtek, nem eredménytelenül: a telePROTECT készülékei ugyanis elnyerték a "Excellent Swedish Design 1996" díjat. Ellenállóak az emberi beavatkozásokkal és a külsõ behatásokkal (por, víz, sár stb.) szemben, sõt rendelkezésre állnak robbanásveszélyes helyeken használható készülékek is. Az alábbi típusok bármelyikére klikkelve a részletes leírást is elolvashatja:

telePROTECT a51 készülékek töltése

 

 

telePROTECT u971

Karóraszerûen, csuklón hordható készülék egyszerû riasztógombbal, amely nem akadályoz a mindennapi tevékenységünkben.

telePROTECT a51

Egy egyszerû készülék, amelyben alaphelyzetben pánikgombos illetve tépõszálas, opcióként dőlés- és mozgáshiány érzékelős riasztás áll rendelkezésre.

telePROTECT a71

Sokoldalú készülék, amelyben alaphelyzetben pánikgombos illetve tépõszálas, opcióként dőlés- és mozgáshiány érzékelős riasztás áll rendelkezésre. Személyhívó vevőként is működik, az LCD kijelzőn a beállításhoz szükséges menü is látható. Robbanásbiztos (ATEX) kivitelben is kapható.

 

ascom 9d/ IP DECT

A társadalom szerkezete, az elfogadott értékrend manapság villámgyorsan, szinte percrõl percre változik. A termelésben egyre nagyobb hatékonyságra van szükség, miközben a munkatársak biztonságát is komolyabban kell venni, mint valaha. Ez minden szinten rendkívül gyors információáramlást követel.

Mára számos cég és intézmény felismerte ezt a problémát, és megoldásként beszerzett valamilyen belsõ kommunikációs rendszert, amely azonban általában rugalmatlan, és nem igazítható a felhasználó egyedi igényeihez. A legrosszabb esetben egy ilyen rendszer nem járul hozzá kellõképpen a hatékonysághoz, ráadásul akár a költségeket is feleslegesen növelheti.

Három fontos alkalmazási terület:

Az Ascom 9d egy rugalmas DECT-szabványos zsinórnélküli telefonrendszer, amely szükség szerint bármikor bõvíthetõ újabb alkalmazásokkal és lehetõségekkel. Számtalan hasznos kommunikációs szolgáltatást nyújt, mint például teljeskörû üzenetkezelés, személyre szóló riasztások, és zsinórnélküli telefon.

Elsõsorban három alkalmazási területre szánjuk a rendszert: ipari, egészségügyi, illetve szolgáltató és biztonsági létesítményekbe. Valamennyinek eltérõek és egyediek az igényei, amelyekhez a 9d rendszer tökéletesen igazítható. Ezen területek szinte mindent felölelnek: gyárakat, kórházakat, nem is beszélve a szállodákról és bevásárló-központokról.

Az azonnali beavatkozás lehetõsége

A váratlan események, vészhelyzetek mindig azonnali döntéshozatalt és összehangolt beavatkozást követelnek. A termelés leállása, akár rövid idõre is, katasztrofális anyagi következményekkel járhat egy cég számára. Az egészségügyi szektorban felmerülõ vészhelyzetekben szükség van arra, hogy a megfelelõ emberekkel késedelem nélkül fel lehessen venni a kapcsolatot. A szolgáltató létesítményekben pedig a vásárló kényelméhez nagyban hozzájárul, ha az alkalmazottak közvetlenül elérhetik kollégáikat, feletteseiket, esetleg a raktárban dolgózó munkatársaikat. Az Ascom 9d rendszerrel mindez úgy tehetõ meg, hogy közben nincs feltétlenül szükség a kapott hívásra vagy jelzésre válaszolni, amivel jelentõs költségmegtakarítás érhetõ el. Rendszerünk tervezésénél tehát elsõsorban azt tartottuk szem elõtt, hogy a munka hatékonysága és biztonsága maximális lehessen. Ráadásul a rendszeren belüli hívások ingyenesek.

A jelszó: strapabíróság

Az Ascom 9d rendszer készülékei rendkívül masszívak és strapabíróak. Valamennyit komoly próbáknak vetették alá, hogy megbizonyosodjanak róla: a legmostohább körülmények között sem válnak mûködésképtelenné. A kézi egységek, amelyek akár 1 méter magasságból leejtve sem szenvednek komoly károsodást, ellenállóak a vízzel, porral, és más szennyezõdésekkel szemben is.

A telefonra vonatkozó összes azonosító adat egyetlen SIM-kártyán van tárolva, hasonlóan a GSM mobiltelefonokhoz. Egyes modelleken beépített riasztógomb is található. Ezen jellemzõknél fogva a 9d készülékek ideálisak az ipari létesítményekben, de az egészségügyi és üzleti szervezeteknél is, mint a bevásárlóközpontok, szállodák, stb. Rendelkezésre állnak a kategóriájukban egyedülálló ATEX-minõsítésû berendezések is, amelyek robbanásveszélynek kitett környezetben is használhatóak.

A modern technológiának köszönhetõen az üzenetek gyakorlatilag a leadás pillanatában megjelenek a vevõkészülékek képernyõjén, így nincs szükség felesleges keresgélésre. Ez egyes helyzetekben létfontosságú tényezõnek bizonyulhat. Az alábbi típusok bármelyikére klikkelve részletes leírást kaphat a készülékekrõl:

 

9d24 Talker

A 9d család alapmodellje, amely lehetõvé teszi a kétirányú beszédkapcsolatot.

9d24 Messenger

A Talker fejlettebb változata, üzenetfogadási lehetõséggel. („SMS”)

9d24 Protector

Az ideális készülék ipari létesítményekben, nagyfokú ellenállóképességgel, üzenet fogadási, adatküldési és  és segélyhívási lehetőséggel. (pánikgomb, dőlés- és mozgáshiány érzékelés, tépőszál)

9d24 EX Protector

A Protector ATEX minõsítésû változata, amely robbanásveszélynek kitett környezetben is használható.

d41

 

A 9d család új, egyszerű de sokoldalú készüléke, többféle tartozékkal is rendelkezésre áll, amelyekkel tovább könnyítheti a használatukat.

vd62 A 9d család új, sokoldalú készüléke, többféle tartozékkal is rendelkezésre áll, amelyekkel tovább könnyítheti a használatukat (pl. bluetooth opció).

vd81

A 9d család legújabb, ipari felhasználásra tervezett modellje, színes képernyos, beszéd és üzenetküldési funkciókkal, számos extrával (pl. bluetooth headset, vagyr vonalkód leolvasó csatlakoztatása).

A DECT rendszer:

A DECT (amely a a "Digital Enhanced Cordless Telecommunication" rövidítése) egy nemzetközi szabvány. A DECT rendszerben egy vagy több rádióállomás hálózatot alkotva fedi le egy adott terület telekommunikációs szükségleteit. A beszédminõség a vezetékes telefonokéval egyezik meg, és a rendszer rendkívül magas igénybevételnek tehetõ ki (egy központ egyszerre akár 120 hívást is képes kezelni). Emellett beépített lehallgatásvédelemmel is rendelkezik. A szabvány garantálja, hogy az ugyanazon a területen mûködõ, különbözõ típusú vagy márkájú hálózatok nem zavarják egymást. Ezen felül lehetõvé teszi a hordozható készülékek pillanatnyi helyének meghatározását és a központváltást, és biztosítja, hogy csak az arra illetékes készülékek vegyék az üzeneteket.

A DECT-GAP (a GAP a "Generic Access Profile" rövidítése) szabvány a fentiek mellett lehetõséget ad arra is, hogy különbözõ márkájú készülékek mûködhessenek együtt. Ez azonban csak a kétirányú beszédkapcsolatra érvényes, az üzenetekre és riasztásokra nem.

A DECT rendszer ma korszerű IP DECT változata is kiépíthető, ehhez rendelkezésre állnak a szükséges rendszerelemek, mint pl. az IP DECT bázisállomások, SLIP szerver stb.

Ascom 9d23 készülék gombjai

Az Ascom 9d teljesen DECT-GAP kompatibilis. Mivel ez a szabvány nem terjed ki az üzenetküldésre és a riasztásjelzésekre, az Ascom ezekhez az alkalmazásokhoz a DECT-E2 szabványt használta fel. Ez bármikor lehetõvé teszi, hogy a hordozható készülékekre üzeneteket küldhessünk, onnan pedig riasztójelzéseket adhassunk le (feltéve persze, hogy a rendszer hatósugarán belül tartózkodnak), még akkor is, ha a készüléket éppen telefonbeszélgetésre használjuk.

A DECT-szabványos hordozható készülékek által leadott maximális teljesítmény (0,25 W) jelentõsen alacsonyabb, mint a GSM mobiltelefonoknál (2 W), ezáltal lényegesen kisebb a más, érzékeny berendezések zavarásának a kockázata.

Egy rendszer minden munkahelyre:

Minden intézménynek, legyen az kórház, ipari létesítmény, vagy bevásárlóközpont, mások a mûködési sajátosságai. Ezért a kiindulópontunk valamennyi ügyfelünknél az, hogy részletes vizsgálatnak vetjük alá az igényeit. Ezután kialakítjuk az ezeknek leginkáb megfelelõ, lehetõ leghatékonyabb rendszert.

Ez biztosítja, hogy minden esetben rugalmas és egységes lesz a rendszer, amely kezdettõl fogva tökéletesen mûködik, bármikor könnyen bõvíthetõ, és jelentõsen növeli a hatékonyságot és a biztonságot. Ráadásul az Ascom 9d rendszer rendkívül hamar megtérül.

 

VoWiFi i75

Napjainkban a rádiós WiFi rendszerek rohamléptekben terjednek. Hasonlóan gyors a VoIP rendszerek terjedése is. Miért ne használnánk tehát a meglévő WiFi infrastruktúrát beszéd (és ezzel egyidejűleg mobil adatok) átvitelére? Az Ascom i75 készülék pont ezt teszi lehetővé. A már meglévő (és eseténként azért megfelelően bővítendő) WiFi hálózaton keresztül lehetséges a beszédátvitel, szöveges üzenetek („SMS”) és szükség esetén riasztások egyidejű átvitele mellett. Természetesen több gyártó által szállított infrastruktúra került bevizsgálásra, és a szükséges kiegészítő (VoWiFi gateway) is rendelkezésre áll.

VoWiFi i75

 

ReflexPlus

 

 

A skandináv (svéd dán) STT Condigi cég hosszú évek óta jelen van Európában, számos országban beváltak Reflex Plus jelzésű segélyhívó készülékei. Ezek elsősorban az otthoni ápolás területén működnek, de megtaláljuk őket kisebb, nagyobb ápolási, utókezelő, rehabilitációs stb intézményekben, idősotthonokban is.

 

A rendszer alapvetően egy fix és egy hordozható egységből áll, amely további opcionális kiegészítőkkel bővíthető. A fix egység a vezetékes telefonhálózatra csatlakozik, hálózati táplálású, de hálózatkimaradás esetén akkumulátoros üzemódban kb 80 órai működést biztosít. A hálózat kiesését jelzi (helyileg és esetleg a telefonhálózaton keresztül is), a hálózat visszatérte után automatikusan feltölti az akkumulátort.

 

Jó minőségű, kétirányú, kihangosított telefonként működik, megfelelő elhelyezés esetén gyakorlatilag egy lakás minden helyiségében hallható. Ez végzi a teljes rendszer felügyeletét és vezérlését, kapcsolatot tart a hordozható rádiós egységekkel (max. 4 db), a fejletteb változathoz vezetékesen vagy rádiósan a lakás egyéb biztonsági berendezései is csatlakoztathatók (ajtónyitás- és mozgásérzékelő, tűzjelző stb).

 

rplus

 

A leadott riasztást helyileg hangjelzés, a hordozható egységen egy rövid fényjelzés igazolja vissza. Ekkor a készülék elkezdi a megadott sorrendben felhívni a megadott telefonszámokat (lehetnek vonalas vagy mobil számok, max 4 db). Sikertelen hívás esetén a beprogramozott számú ismétlési kísérlet után rátér a telefonszám lista következő elemére. (Ha a hívott szám képes fogadni és értelmezni, megfelelő protokoll beállítása esetén elküldi a felhívott számra a riasztási hely és ok kódját, ami az ottani diszpécser kijelzőjén megjelenik.) Ha a hívott fél fogadja a hívást (a hívás felvétele után hangjelzést hall, ami a segélyhívásra utal), a „2”- es gomb megnyomásával bekapcsolja a fix egység kihangosítását, és ezzel létrejön a beszédkapcsolat. A beszélgetés befejezése után a „6”- os gomb megnyomásával tudja a hívott fél bontani a kapcsolatot.

 

A fix egységet közvetlenül a bejövő telefonvonalra kell csatlakoztatni, az összes többi készülék (telefon, zsinórnélküli telefon, fax stb) fog kapcsolódni. Erre azért van szükség, hogy vészhelyzetben egy élő egyéb vonalas kapcsolat (pl. fax) ne késleltesse, vagy akadályozza a riasztást.

 

A fix egységet egy megfelelő készülékkel lehet programozni, nagyszámú paraméter beállíthatóságával sokoldalúan alkalmazkodik a felhasználó igényeihez és lehetőségeihez. A fix egység sok egyéb funkcióval is el van látva (pl. rádiós teszt üzemmód a lefedettség megállapításához).

 

rplus

 

A hordozható rádiós egység zsebben, nyakban vagy karon viselhető kisméretű, vízálló, ultra könnyű egység (elemmel 12, nyaklánccal 20g), amit zuhanyozás vagy fürdés közben sem kell levenni. Az elem várható élettartama 5 év, az elemcsere csak gyárilag végezhető el. A leadott riasztás vételét a fix egység visszaigazolja, ezt a rádiós egységen egy kisméretű LED rövid idejű felvillanása jelzi.

A hordozható egység alkalmas a bejövő hívások felvételére is (pl ágyban fekvő beteg esetén), ehhez a csengőhang meghallása után meg kell nyomni a piros gombot.

ReflexPlus